Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alnö Ridklubb kan tvingas stänga ner: "Känns dystert"

Alnö Ridklubb har närmare 40 på nacken.
Men nu kan klubben tvingas att stänga ner.

I ett inlägg på Facebook skriver i klubbens styrelse att intresset bland medlemmarna att hjälpa till att driva klubben är näst intill obefintligt och att frågan kring en eventuell nedläggning har blivit aktuell.

– Det kräver mycket tid att driva klubben och vi behöver hjälp, men intresset har varit väldigt klent, säger Gunnel Bylund, sekreterare och kassör i föreningen.

Till årsmötet på söndag har endast två medlemmar, förutom styrelsen, anmält att de kommer. Trots att de har beskrivit problemet och att Alnö Ridklubb kan komma att upphöra om ingen förändring sker.

– Det är ohållbart att bara vi i styrelsen ska sköta allt i form av reparationer, underhåll och så vidare. Folk vill gärna rida här, men när det kommer till att hjälpa till har de inte tid alls, säger Gunnel Bylund.

Hon säger att drömmen skulle vara att tillsätta en arbetsgrupp som kan vara med aktiv och driva klubben med styrelsen. Men att de ska komma dit tror hon är tveksamt.

– Det känns dystert, det gör det, säger hon.

Medlemsantalet har sjunkit i takt med att fler och fler ridklubbar har blivit till och i nuläget har klubben totalt 59 medlemmar. Och nu frågar sig Gunnel Bylund om klubben fyller någon funktion.

– Det går inte att ha det så här. Men jag tror inte att de förstår att klubben blir jämnad med marken. Vi måste ju återställa allt som det var en gång. Det kommer inte finnas någonting kvar, säger hon.

På årsmötet på söndag är tanken att de ska träffas och diskutera klubbens framtid, men några beslut kommer inte att tas.

– Nej, det kan vi ju inte, vi kommer ju att vara för få på plats, säger Gunnel Bylund och fortsätter:

– Men vi fortsätter året ut i alla fall, så får vi se vad som händer sen.