Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alnö SK får miljonbelopp för att bygga om anläggningen

Med miljonbelopp från Allmänna Arvsfonden i ryggen bygger Alnö SK om.
Anläggningen på ön ska tillgänglighetsanpassas.
– Vi vill vara en förening där alla är välkomna, men nu har det varit i princip omöjligt om du varit funktionshindrad, säger klubbens ordförande Elin Östlund.

Annons

I september fick Alnö SK beskedet att de får 3,6 miljoner från Allmänna Arvsfonden. Senare kom också bidrag från kommunen samt Idrottslyftet.

Pengarna är ämnade för att förbättra tillgängligheten vid klubbens anläggning på ön.

Under torsdagen togs det första spadtaget.

– Det första spadtaget avser parkeringen. Vi har många aktiva och har lite platsbrist på parkeringen, säger Elin Östlund.

Senare under våren fortsätter ombyggnationen vid klubbens lokaler.

– Vi ska tillgänglighetsanpassa motionsanläggningen. Vi ska bygga en ny utbildningslokal och asfaltera en del av motionsspåret för att göra en rullskidbana. Den delen kommer också vara för de med rullstol, säger Östlund.

Varför vill ni göra detta?

– Vi vill vara en förening där alla är välkomna, men som det sett ut i dag har det saknats tillgänglighet och det har varit i princip omöjligt om du varit funktionshindrad. Nu kan vi vända oss till en ny målgrupp.