Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alnö skakade av sig Stensätra

Det ser ut att bli ett race mellan Ljusdal och Alnö nu. För nu har de sistnämnda skakat av sig den tredje toppkonkurrenten i damtvåan.
– Vi har skapat oss ett bra utgångsläge, säger Kristoffer Vestin, tränare.

Efter en pangstart mot Stensätra med två mål inom loppet av fem minuter från Linnéa Cantzlers fötter, så tappade Alnö in motståndarna i matchen.

– Det var en slarvig halvlek. Vi släppte upp dem, säger Kristoffer Vestin.

Men efter halvtid redde problemen ut sig.

– Vi pratade om att ta tag i spelet, utmana och fylla på med mer folk. Det lyckades vi bra med och fick ett psykologiskt viktigt mål direkt i andra halvlek.

"Ingen toppinsats", säger han själv, men faktum är att Alnö är just det – ett topplag just nu.

Stensätra låg inför matchen trea, men med sju poäng upp får de kanske anses borta ur striden nu.

– Det blir väl Ljusdal som vi kommer jaga ihop med. Det kommer bli sexpoängsmatcher, men det känns nu som det är mellan de och oss. Man ska ändå komma ihåg att det inte finns några lätta matcher i den här serien, säger Vestin.

I halvtid hyllades också Ellen Löfqvist, den förre Alnöspelaren, efter guldet i U19-EM. Något som drog extrapublik.

– Det blev extra kul för storpubliken att vi fick ge dem en seger också. Vi visar att vi är farliga framåt trots att vi har tappat spelare under hösten. Andra klev fram i stället.