Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alpina skidförbundets bolag döms att betala miljonbelopp

Alpina skidförbundets bolag har inte betalat provision till ett agentbolag för ett sponsoravtal. Nu anser tingsrätten att agentbolaget har rätt till provisionen och dömer förbundet till att betala över 2,4 miljoner kronor till agentbolaget.

Annons

Redan 2010 inledde skidförbundet och agentbolaget diskussioner kring ett sponsoravtal med annat företag. Två år senare, när skidförbundet bolagiserats tog det nybildade bolaget över förhandlingarna och sponsoravtalet med företaget träffades. Agentbolaget anser sig nu ha rätt till provision för avtalet, då bolaget inledde samtalen för sponsoravtalet.

Tingsrätten i Östersund bedömer att agentbolaget har rätt till provision på 15 procent och dömer nu alpina skidförbundets bolag att betala 1 012 500 kronor till bolaget. Med ränta och rättegångskostnader inräknade blir totalbeloppet över 2,4 miljoner.

Skidförbundets bolags juridiska ombud väljer att inte kommentera domen i nuläget, innan de hunnit analysera den. De har till 19 februari på sig att överklaga till hovrätten.