Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alpina världscuppremiären i Levi inställd

Levi i norra Finland är den ort där den alpina slalomcupen traditionellt inleds med planerade tävlingar helgen 14 och 15 november, men på torsdagsförmiddagen tvingades arrangörerna ge upp och ställa in tävlingarna för tredje gången sedan premiären 2004.

Levi arrangerade 2004 alpina världscuptävlingar för damer i februari och sedan 2006 har Levi öppnat slalomsäsongen med tävlingar för både herrar och damer i november, bortsett från 2007 och 2011 då man också tvingades att ställa in.

– Det här innebär ju en hel del ombokningar så det blir en tuff start för min del, konstaterar nye dambasen Lars Melin, sedan han fick beskedet på torsdagsförmiddagen.

Levi har av tradition varit bra tävlingar för de svenska åkarna, med en backe och ett underlag som passar och med en rad pallplaceringar. Så sent som ifjol var Frida Hansdotter tvåa och Maria Pietilä Holmnér fyra och för tre år sedan vann André Myhrer med Jens Byggmark som trea.

De två slalomtävlingarna kommer nu att flyttas till en annan ort. För damerna är nästa slalomtävling i Aspen och sedan väntar Åre i Luciahelgen. Herrarnas nästa slalomtävling ska köras först i Val d´Isère den 13 december.

Att hålla ihop en gemensam slalomstart på samma ort för herrar och damer ser därför ut att bli en svår uppgift för FIS. Åre räddade ifjol programmet i december, när snön saknades i Europa och frågan kan därför mycket väl åter komma till Åre.