Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alpinåkaren Matilda Rapaport har avlidit efter lavinolyckan

Den alpina skidåkaren Matilda Rapaport har avlidit efter lavinolyckan i förra veckan. "Det är en fruktansvärdhändelse med en olycklig utgång som är väldigt svår att ta in" säger Svenska skidförbundets alpina chef Tommy Eliasson Winter i ett pressmeddelande.

Annons

Det var i torsdags som den alpina skidåkaren Matilda Rapaport var inblandad i en lavinolycka i Chile i samband med en filminspelning i skidorten Farrellones. Rapaport försökte att åka ifrån lavinen men hamnade istället under snömassan.

Matilda Rapaport har avlidit till följd av skadorna hon ådrog sig efter lavinolyckan i förra veckan.

Efter ett intensivt räddningsarbete fördes hon till sjukhus i huvudstaden Santiago och sent på lördagskvällen uppgav Svenska skidförbundet i ett pressmeddelande att tillståndet var så illa att Rapaport befann sig i koma.

Under måndagen meddelade det svenska skidförbundet att Rapaport avlidit på grund av komplikationer till följd av syrebrist.

– Det är en fruktansvärd händelse med en olycklig utgång som är väldigt svår att ta in. Våra tankar går närmast till Matildas nära och kära och vi kommer, från Svenska Skidförbundet, göra allt vi kan för att stötta dem i denna svåra stund, säger Tommy Eliasson Winter, alpin chef Svenska Skidförbundet i ett pressmeddelande.

Mer läsning

Annons