Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter förlusten av Matilda – Mattias Hargin tillbaka i landslaget

Efter den fruktansvärda tragedin är Mattias Hargin nu tillbaka på snöträning tillsammans med det alpina landslaget. "Jag har haft ett fantastiskt stöd sedan olyckan och känner stor uppskattningför den kärlek, support och respekt jag har upplevt", säger Mattias Hargin.

Annons

Mattias Hargin väljer att fortsätta sin satsning.

I juli drabbades alpina landslagsåkaren Mattias Hargin och hans familj av den största tänkbara sorgen när hans fru Matilda Rapaport omkom i en lavin. Rapaport var en av världens bästa Off Pist-åkare och filmade i Chile när hon fastnade i en lavin. Efter en kort tid på sjukhus avled hon, 30 år gammal.

På grund av tragedin har Hargin tagit en paus från skidåkningen men nu är han alltså tillbaka när landslaget är på läger i Saas- Fee i Schweiz.

– Jag har haft ett fantastiskt stöd sedan olyckan och känner stor uppskattning för den kärlek, support och respekt jag har upplevt. Nu är jag redo att gå tillbaka till skidåkningen och min satsning, säger Mattias Hargin i ett pressmeddelande från Svenska skidförbundet.

Paret Matilda och Mattias delade passionen till skidåkningen som var en stor del av deras liv. Trots att det också var den som tog Matilda ifrån honom finns kärleken till sporten fortfarande kvar. Därför väljer han nu att fortsätta sin satsning, menar han.

– I dag börjar en omstart inför säsongen tillsammans med mina kamrater och tränare inom det alpinalandslaget. Jag önskar lägga min fokus och kraft på det, säger Mattias.

LÄS OCKSÅ: Alpinåkaren Matilda Rapaport har avlidit efter lavinolyckan

Mer läsning

Annons