Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny pallplats för Hansdotter i slalom – åkte upp sig i andra åket

Frida Hansdotter var utanför pallen efter första åket med sin fjärdeplats.
Då åkte hon upp sig till en tredjeplats i det andra åket.
Vann gjorde Mikaela Shiffrin.

Annons
Frida Hansdotter slutade trea i Ofterschwang.

Frida Hansdotter låg fyra efter det första åket, 44 hundradelar bakom ledande Mikaela Shiffrin och fem hundradelar bakom trean Bernadette Schild och hade med andra ord bra utgångsläge för att knipa en ny pallplats i årets världscup.

När Hansdotter gick ut för sitt andra åk hade hon två hundradelars marginal till dåvarande ledaren Wendy Holdener, men vid den andra mellantiden hade avståndet ökat till 36 i Holdeners fördel och innan Hansdotter gick i mål hade hon tappat ännu mer och var i mål 63 hundradelar bakom Holdener och pallplatsen var där och då en bit bort då två av de tre kvarvarande åkarna var tvungna att hamna bakom Hansdotter.

Redan i åket efter Hansdotters försvann en av konkurrenterna då Schild inte kunde rå på varken Frida eller Holdener.

Och när även Gallhuber inte fick det att stämma i andra åket stod det klart att det blir en ny pallplats för Hansdotter.

Mikaela Shiffrin visade att hon var bäst för dagen när hon åkte in som etta även i det andra åket, men för Frida Hansdotter var det sjunde raka pallplatsen, 72 hundradelar efter Shiffrin.

–Det är ju fantastisk. Jag känner ändå att det här kanske inte var mitt bästa före, det var lite löst och jag vill ha lite mer respons från snön, säger Hansdotter i SVT:s sändning.

Även Anna Swenn Larsson åkte upp sig i det andra åket och slutade sjua i tävlingen efter att ha varit nia efter första åket.

Charlotta Säfvenberg åkte in på plats 16 medan Emelie Wikström tappade två placeringar från det första åket och slutade 24:a. Estelle Alphand, som låg på plats 20 efter första åket, åkte ur i det andra åket.

Mer läsning

Annons