Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Älskade mobbade barn, ge inte upp – vi vuxna måste stötta och hjälpa

Älskade mobbade barn. Jag vet att ni just nu mår dåligt och tyvärr delar ni det med många andra barn i landet. Det kan vara så att ni inte ens orkar tänka på skolan, vill bara krypa ner i sängen igen och dra täcket över huvudet. Eller ni går till skolan och undrar vad ni ska bli utsatta för idag.

Att varje dag ha ont i magen och en klump i halsen är inte bra. Ingen ska behöva uppleva eller utsättas för detta.

Jag vet att det är som kaos inuti er och att det kan kännas som att något när som helst ska gå sönder.

Älskade barn, vi vuxna måste hjälpa er så ni orkar resa er upp igen. Vågar gå till skolan. Det är vi som måste se vad som händer med er barn och lova att vi ska göra allt vi kan så att ni inte behöver vara rädda.

Vi måste få er att förstå att det är inte er det är fel på. Ni måste kunna lägga er på kvällen och längta till nästa dag.

Ge inte upp! Ni är de mest värdefullaste som finns. Var och en av er är unik. Och ni ska må bra.

Och så några rader till dig som mobbar!

Egentligen vet jag att du aldrig ensam skulle vilja vara den som mobbar. Men när du kommer in i en grupp så kan du inte stå emot utan följer bara med. Du säger och gör saker du aldrig skulle drömma om att göra själv.

Du vill inte såra någon så djupt att den personen inte vågar gå till skolan. Du vill inte heller att någon ska vara rädd och helt tappa sin självkänsla. Många orkar inte ens leva vidare. Detta är skrämmande!

Jag tror inte den som mobbar mår bra. 

Alla barn har rätt att gå till skolan och varje dag och ha gemenskap med sina klasskompisar. Var stark och våga säga ifrån!

Nästa gång kanske du inte är mobbaren utan den som blir mobbad.

Till sist några ord till oss vuxna.

Hoppas vi ser vad som händer runtomkring, försök få barnen att berätta. Alla måste vi hjälpas åt att stoppa mobbningen. Det är helt enkelt en kriminell handling.

Vi måste få våra barn att förstå att det inte är acceptabelt att utsätta något annat barn för detta.

Tillsammans blir vi starka!

"Mi Boodh"

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel