Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Altira bjöd på stor jubileumsfest – se sköna tryckaren på dansgolvet

Dansklubben Altira har funnits i 30 år.
I lördags firade medlemmarna med middag och non-stop-dans på Stadshuset.

Under Spegelsalens kristallkronor spelade dansbandet Voyage och senare på kvällen spelade Sundsvalls Swingband. Det var trångt på dansgolvet och stilarna varierade. Baren var tom sånär på några varma dansare som frågade efter vatten.

Läs mer: Framgång för Altira i DM

Dansklubben Altira firade 30-årsdagen med stor baluns. Roger Sundin var med och drog igång klubben för 30 år sedan och han är fortfarande en av klubbens aktiva tävlingsdansare.

Läs mer: Klubben som slår klackarna i taket

– Vi var några stycken som egentligen blev lurade att vara med på vår första tävling. Vi skulle vara åskådare men eftersom vi kunde dansa så tyckte kompisen att vi skulle vara med i tävlingen. På den vägen var det.

När klubben bildades fanns Rune Bergströms dansskola och en klubb som hette Kasta loss. Den senare hade precis lagt ner verksamheten.

– Eftersom vi tyckte om swingdanserna så var det ett bra tillfälle att bilda en dansklubb.

Läs mer: Medalj för Altira

Klubben har runt 500 medlemmarna och består till största delen av de som går danskurser eller dansar socialt. De har tidigare varit väldigt aktiv på tävlingar men den verksamheten har minskat.

– Just nu är vi tio par som far runt och tävlar.

Under kvällen dansade klubbmedlemmarna till både gammal 20-tals swingmusik och modern dansbandsmusik.

För dig som loggar in: Bildextra: 30 år av dans – paren, kläderna, glädjen – se de unika bilderna.