Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Amasten säljer samtliga fastigheter i Härnösand – klart med nya köpare

Amasten har på fredagen via dotterbolag tecknat avtal om avyttring av 16 fastigheter belägna i Härnösand. Detta innebär att Amasten avvecklar sin närvaro i Härnösand. Det är Westerlind Bostäder AB som är köpare.

De avyttrade fastigheterna utgörs av tolv bostadsfastigheter, tre centrumfastigheter och en kommersiell fastighet. Transaktionen är ovillkorad och sker i bolagsform och baseras på ett underliggande fastighetsvärde om 235 miljoner kronor. Fastighetsvärdet överensstämer med senaste värdering. Frånträde är planerat till 15 januari, skriver Amasten Fastighets AB i ett pressmeddelande.

Läs också (från 2016): Ännu en fastighetsaffär i centrum: "Vi vill utveckla handeln i city"

De sålda fastigheterna i Härnösand omfattar cirka 35 000 kvadratmeter med aktuella hyresintäkter om 28 miljoner kronor per år.

– Vi genomför affären med Westerlind Bostäder AB som är en lokal och duktig aktör väl lämpade att utveckla fastigheterna, där Prismagallerian ingår, säger Jan-Erik Höjvall, vd på Amasten i ett pressmeddelande.