Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ambulans invigde akutkliniken

En ambulans klippte bandet när den nya akutkliniken på Länssjukhuset invigdes på onsdagen.

Ur fordonet steg landstingsrådet Jacomina Beertema (M) och akutens verksamhetschef Annika Berglund.

– Det känns fantastiskt roligt att akuten står klar nu, men det har varit en lång väg hit, sa Jacomina Beertema med ett stort leende.

Sveriges för närvarande största ambulanshall var välfylld med personal som firade att det äntligen var den 12/12 klockan 12.12 som valts till tiden för invigningen.

– Jag måste ge en enorm eloge till personalen som stått ut med att jobba på en byggarbetsplats i nästan två år, fortsatte Beertema.

Hon berättade att arbetet med en ny akutklinik kom in i landstingets investeringsplan redan 2006. Därefter togs beslutet om en ny akutklinik i landstingsstyrelsen 2010 och bygget satte igång i januari 2011.

Lyckönskningarna flödade medan en rundvisning visade upp de fräscha och kreativt utformade lokalerna. I undersökningsrum för barn samsades målade bilder med Bamse, Tintin, mumintrollen och Emil i Lönneberga på väggarna. Barnen har även fått ett eget väntrum där man så småningom kommer att sätta upp ett akvarium.

– Akvarium borde finnas i alla väntrum för det finns inget som är så rogivande som ett akvarium, sa hälso- och sjukvårdsdirektören Margareta Berglund Rödén.

Den nya akutmottagningen har 32 undersökningsrum, traumarum, akutrum och åtta övervakningsplatser. Den nya akutvårdsavdelningen som kör igång i januari får å sin sida 35 vårdplatser, varav 18 är övervakningsplatser.

Totalt beräknas investeringen kosta cirka 125 miljoner kronor.