Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Amerikanska Megan ska försvara SDFF i Elitettan: "Fotbollen här är väldigt bra"

Av en slump blev hon målvakt som tolvåring och nu satsar hon på en proffskarriär. Amerikanska Megan ska vakta buren åt SDFF och är redo att försvara laget i Elitettan.

Läs också: SDFF tog ledningen – i andra halvlek kom raset

SDFF gör sig redo för Elitettan och har rekryterat flera nya spelare till truppen. En av dem är 23-åriga Megan Kufeld från Seattle, USA, som landade på svensk mark för bara tre veckor sedan. Hon började spela fotboll vid sex års ålder. När laget blev utan målvakt fick alla spelarna turas om att stå i mål.

– Jag antar att jag gjorde bäst ifrån mig för jag blev målvakt resten av säsongen. Jag tyckte inte om det till en början men det blev bättre efter ett tag. Men jag är glad att det blev så, annars hade jag kanske aldrig testat det, säger hon.

Hon var då tolv år och har sedan dess stannat i målburen. För några månader sedan tog hon examen vid University of Washington och valde då att satsa på fotbollskarriären.

– Min agent kollade runt bland sina kontakter och föreslog Sverige och Sundsvall. Jag var förväntansfull för fotbollen här är väldigt bra så jag visste att det skulle vara en bra möjlighet för mig, säger Megan.

På tre veckor har hon försökt bekanta sig med staden och funnit både fördelar och nackdelar.

– Det är en fin stad. I Seattle gillar folk kaffe väldigt mycket och jag har insett att det gör många i Sverige också. Det är lite kallt här, men det blir bättre snart, säger hon.

Läs också: Nyblivna pensionären Lena fortsätter leda fotbollen framåt

Majoriteten av spelarna i laget är svensktalande och språket är en utmaning.

– Språket är det svåraste med att spela fotboll här. Alla har varit snälla och kan prata engelska men vissa är lite blyga, de tror att de inte är tillräckligt bra men jag förstår allt de säger. Jag tror att det är bra både för mig och dem för jag märker att deras engelska redan har förbättrats. Jag försöker ju också lära mig svenska, säger Megan.

Hon har kontrakt till och med november och ser fram emot säsongen.

– Jag hoppas att jag förbättrar mitt målvaktsspel och får mer erfarenhet. Jag har snabba reflexer och är bra på att läsa spelet så jag hoppas att jag kan bidra till att laget gör en bra säsong, säger hon.

Hon är en av tre målvakter i SDFF som slåss om att få försvara laget.

– Jag tycker att det är bra med konkurrens. Det gör att man försöker göra sitt bästa varje dag samtidigt som vi kan lära av varandra, säger Megan.

Den 16 april inleds Elitettan då AIK tar emot SDFF på Skytteholmen i Stockholm.

– Jag tror att vi har en bra chans i serien men vi måste visa upp ett starkt försvar. Vi har nog kapacitet att göra det om vi undviker skador och om våra nyckelspelare håller sig hela, säger Megan.