Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Amerikanskt country-rockband startade sin turné på Aveny

Under torsdagskvällen gästades Sundsvall av country-rockbandet Cordovas. Det bjöds på en riktig dos av musik med influenser från bandets hemstad Nashville.

Annons

Strax efter klockan 21.30 intog Cordovas Avenys scen. Nashville-bandet har haft stora framgångar sedan deras första album släpptes 2012 i ett begränsat antal upplagor. Tre år efter det omtalade albumet gav sig bandet ut på en efterlängtad turné i USA.

Så sent som i somras listade Rollingstones.com Cordovas som ett av tio nya countryband att hålla koll på. På listan beskrevs de redan som kult-favoriter i hemstaden Nashville samtidigt som de lyckats bygga en fankrets på flera olika platser runt om i världen.

En av de platserna är framför allt i Sverige, där en stor del av höstens och vinterns turné äger rum. Med start i Sundsvall fortsätter de sedan till ett tiotal städer, från Umeå till Värnamo.

Efter ännu några Europaländer görs finalen till sist i La Paz, Mexiko i början av januari.

Läs också: Rolling Stones har fortfarande "det"

Läs också: Emil Assergård gör succé på nätet med sin version av svenska hitlåten