Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Amit Selberg europamästare i bänkpress: "Under min kapacitet"

Han blev europamästare för fjärde gången och tog ett nytt världsrekord för veteraner i bänkpress. Ändå verkade Amit Selberg från Sundsvalls Atletklubb inte helt nöjd.
"Vann på 250 kilo, alltså under min kapacitet," skriver han på sin Instagram.

Annons

Europamästerskapet i bänkpress hölls under förra veckan i La Manga, Spanien. Där tog Amit Selberg 250 kilo i det tredje och sista lyftet, vilket räckte hela vägen till guld. Ändå verkade det finnas mer att hämta hos tyngdlyftaren från Sundsvalls Atletklubb.

"Mitt träningsrekord ligger på 270 kg och mitt svenska rekord på 260 kg. Europarekordet ligger på 257,5 kg, det fanns igår, hade varit roligt att gå på det men det får bli en annan gång," skriver han på sin Instagram.

I stället blev det nytt världsrekord för veteraner när Amit Selberg putsade sitt eget rekord med fem kilo. På sin Instagram tackar han för stödet han fått under tävlingen.

"Tack för coachningen Hirvonen och Folkesson och min älskade Anett . Nu blir det semester tills nästa fredag," skriver han.