Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Amstaff är en fin hundras – det är ägaren som gör fel

Hundrasen american staffordshire terrier, också kallad amstaff, är en hund som har fått dåligt rykte utan att förtjäna det. Jag har googlat på amstaff och det står att amstaff är en snäll och sällskaplig hund.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Jag hörde en person nämna att en amstaff hade bitit en kvinna här i Sundsvall. Och då påpekade en person att jag hade min dotters hund fastsatt utanför affären på egen risk. Då var snacket igång och andra hakade på att det skulle vara en farlig hund.

Jag har varit hundvakt åt min dotters amstaff och denna tolvåriga tik är den snällaste och goaste hund jag träffat och lärt känna. Min dotter har två småbarn och tiken är snäll mot båda barnen. En rätt fostrad amstaff är en mycket bra familjehund.

Läs också: Less på slarviga hundägare – ta reda på bajset

Har också googlat på de farligaste hundarna som finns och bland de farligaste hundarna finns dobermann, sibirien husky och rottweiler.

Det som till största delen avgör om en hund ska bli snäll eller aggressiv är hur ägaren uppfostrar hunden.

Så innan ni dömer en amstaff, ta reda på fakta om denna godmodiga och snälla hund innan ni dömer den.

Anders Eriksson

Hundvakt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel