Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Än har vi svenskar inte tappat sympatierna

Vi svenskar ska sträcka på oss som tar emot så många människor som lider nöd i världen. Under de sista åren trodde jag att vi helt hade amerikaniserats så att vi tappat sympatierna för de som hade det svårt inom vårt land och inte kunde slå sig fram på arbetsmarknaden.

Detta började även få genomslagskraft på den som blivit sjuk och inte längre kunde tillgodose samhällets krav så som starka krafter började kräva. Att många har fått det svårt, även de som har jobb men inte tillhör medel- och höginkomsttagare, kan inte ha undgått någon som vill se med öppna ögon.

Att det ska vara så, tyckte tydligen många var rätt och levde i villfarelsen att man ska härdas ur fattigdomen och att lönen är ett kvitto på ens eget egenvärde som person. Vad som sedan är skälig lön efter vad man uträttar råder naturligtvis delade meningar om (se bara på vår avgående eller sparkade landstingsdirektör).

Nåväl. Att vår kassa inte är och var tom då det verkligen gäller ser och har vi sett under en längre tid och därför är det med glädje och förhoppning jag ser på framtiden. Mina förhoppningar är att vi inte heller glömmer våra egna sjuka, arbetslösa och lågavlönade då denna turbulenta tid lagt sig. Samtidigt tar jag för givet att det nu inte är de utsatta grupperna som återigen måste betala vår välvilja till de som vi nu ser är utsatta människor. Om slanten inte räcker, så glöm till exempel dyra vargar och höj inte bensinskatten.

Undrande svenne

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel