Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anders Norberg har avlidit

Anders Norberg, Sundsvall, avled den 7 oktober. Han blev 77 år.

Anders Norberg föddes den 7 oktober 1938 och växte upp i Nyadal, Ådalen.

Anders blev i ung ålder faderslös då fadern förolyckades under byggandet av Sandöbron. Det var tuffa tider att växa upp i under knappa förhållanden. Han arbetade som ung pojke vid sågen innan han redan som 14-åring gick till sjöss. Sjömansyrket förde Anders vida omkring och gav ett stort intresse för havet, båtar och motorer. Att tillbringa tiden tillsammans med familjen på havet, i fina träbåtar som Anders älskade, är en anda som präglat oss barn.

Under alla år fanns även ett stort intresse för fotboll. På 1960-talet tog sig den bäste hemmaforwarden till träningarna i Utansjö på knarren! Han hade 90 knutar även i skotten på planen! På senare år var det GIF Sundsvall som han entusiastiskt följde från tv-soffan.

1963 gick Anders iland som resemontör, och träffade året efter sin stora kärlek i blivande hustrun Sara, på en dans i Nuunisvaara utanför Gällivare. 1964 gick flyttlasset söderut till Laxå för arbete på Esab.

Med åren samlade Anders och Sara en stor familj och fick tillsammans barnen Kent, Peter och Magdalena, och deras största lycka i livet – barnbarnen.

1973 längtade de norrut och flyttade till Nyland utanför Kramfors. Det var då idén om att starta eget företag tog fart. Anders hade en vision av att skapa ett familjeföretag där fru Sara och barnen var en naturlig del av verksamheten redan från början. Noggrann och med en stark vilja växte det som började med tvätt av textila mattor på nätter och helger till livsverket Norrlands Miljövård, ett stort städbolag som i dag ägs av sönerna Kent och Peter Norberg.

Som den färgstarka och kraftfulla person Anders var, hade han alltid lätt att få kontakt med människor, och tog gärna initiativ till samtal.

Präglad av sin uppväxt i ett arbetarhem så stod han upp för de svaga och vurmade för både äldre och unga. Det värsta som fanns var orättvisor.

I umgänge med sina nära och kära underhöll han ofta med sång och munspel, vilket han blev svensk mästare i på Nalen 1958. Med sitt musikaliska sinne tog han gärna plats på scenen och drog en blues.

Våra finaste minnen har vi av Anders i vår stuga i Utvik, Höga kusten. Med glädje tänker vi tillbaka på alla fisketurer, bastukvällar och härliga sommardagar.

En livskamrat och fantastisk pappa har lämnat oss alldeles för tidigt. Han somnade in med oss vid sin sida på sin 77-årsdag.

Sörjd och saknad av många.

Sara, Kent, Peter och Magdalena Norberg