Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anders på Magnolia om samarbetet med Sundsvall Energi: ”Vi är nöjda med vårt val”

Framtidssäkert, riskfritt och prisvärt. Allt fler företag upptäcker fördelarna med fjärrvärme vilket Patrik Gustafsson, teknisk företagssäljare på Sundsvall Energi, tycker är positivt.
– Fjärrvärme är energieffektivt. Leveranssäkerheten är dessutom mycket hög, säger han.

Norra Kajen är Sundsvalls stora stadsutvecklingsprojekt där historisk industrimark ska omvandlas till en attraktiv del av innerstaden. I den västra delen av Norra Kajen, strax nordost om Stenstaden, planerar Magnolia Bostad tillsammans med Heimstaden att bygga cirka 900 lägenheter. Anders Bodin, projektutvecklare på Magnolia, berättar att det kändes naturligt att välja fjärrvärme från Sundsvalls Energi till de första 360 hyresrätterna som kommer ägas och förvaltas av Heimstaden.

Läs mer om fjärrvärme på Sundsvall Energis hemsida

– Sundsvall Energi har ett bra och väl fungerande fjärrvärmenät med hög leveranssäkerhet. Fjärrvärme är en trygg, driftsäker och energieffektiv lösning som fungerar bra här i Sundsvall. Vi är nöjda med vårt val och utgångspunkten är även att ha fjärrvärme från Sundsvall Energi som huvudenergikälla till de andra lägenheterna på Norra Kajen, säger han.

Vad är det som gör att allt fler företag och privatpersoner väljer fjärrvärme? En anledning är att det är en enkel – och bekymmersfri uppvärmningsmetod. Sundsvall Energi är det lokala alternativet på energimarknaden och erbjuder bland annat fjärrvärme, el, fjärrkyla, solceller, laddtjänster och återvinning.

Fjärrvärme är en miljövänlig energilösning som värmer upp bostäder och lokaler genom varmt vatten.

– Det finns massor av fördelar för både privatpersoner och företag, säger Patrik Gustafsson, teknisk företagssäljare på Sundsvall Energi.

Han tycker att det är bra att fler företag i regionen upptäcker nyttan med fjärrvärme.

– Det känns bra att vi har möjlighet att hjälpa till. Vi har ett bra samarbete med Magnolia. Fjärrvärme är nästintill underhållsfritt, men om något skulle hända är vi snabbt på plats. Det är en fördel med att vi är ett lokalt bolag, säger Patrik Gustafsson.

Han berättar att Sundsvall Energi är det enda bolaget i regionen som erbjuder lokal fjärrvärme. Eftersom de är ett kommunalägt bolag stannar vinsten i regionen och hos Sundsvallsborna.

– Fjärrvärmen produceras i våra förbränningsanläggningar där vattnet värms upp genom förbränning av olika bränslen. I våra baslastanläggningar använder vi miljövänliga bränslen, som till exempel avfall, industriell spillvärme samt värme från kraftvärmeproduktion. Fjärrvärme är en smidig uppvärmningsmetod som automatiskt skapar energieffektiva fastigheter, säger Patrik Gustafsson.

Läs mer om fjärrvärme och hur det fungerar