Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Andra året för Sundsvalls Kollektivverkstads konstalmanacka

För andra året har Sundsvalls Kollektivverkstad samlat sina konstnärer till en konstalmanacka som säljs i vid julutställningen i Galleri 13 Art&litter.

Liksom i fjol har 12 konstnärer bidragit med var sin bild. Snöbollskrig i januari, häst och släde i februari, landskap med insjö och båt i juni, soligt stadsmotiv i juli. Och i december ett ensamt piano utomhus i snö, en grafik av idékläckaren Ulla-Carin Winter som också fotograferat och skött framställningen av almanackan.

– De konstnärer som var med i fjol har inte fått lämna; bland de andra har en utomstående jury gjort urvalet, säger Lena Backman från kollektivverkstaden.

Förra året såldes cirka 300 almanackor som gav ett bidrag till driften av verkstaden. Några av originalmotiven finns att se i julutställningen hos Galleri 13 Art&litter den 2–9 december.

Läs mer om konst i Sundsvall: Elvy Fritiofs konstliv är färg, humor och finurlighet

Anders målar demonerna ur sig