Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Andra inbrottet på kort tid – tjuvar kom över tom kassaapparat

Vid 03.15 gick larmet från Noina beauty salon – det andra inbrottslarmet på kort tid i centrala Sundsvall.
Tillvägagångssätten är också desamma.
– Det finns vissa likheter mellan brotten, säger Marcus Grahn, vakthavande befäl vid länspolisen.

Det var vid 01.30 natten mot tisdag som ett inbrott i en villa på Villagatan i Sundsvall kunde konstateras. Gärningsmännen hade då tagit sig in i fastigheten genom att krossa en fönsterruta. Knappt två timmar senare gick nästa inbrottslarm, nu på skönhetssalongen Noina beauty salon på Strandgatan.

Polis kallades till platsen, där de möttes av en krossad ruta på entrédörren. De okända inbrottstjuvarna har även varit inne i lokalen, där de rotat runt till synes planlöst.

– De har fått med sig en tom kassaapparat, säger Marcus Grahn.

Liksom vid villainbrottet tidigare under natten verkar gärningsmännen fått bråttom från platsen när larmet startat.

– Det känns inte som att det är så genomtänkt, säger Marcus Grahn.

Ser ni några samband mellan inbrotten?

– Det finns liknande modus i att vid båda tillfällena har en ruta krossats för att ta sig in, så vissa samband kan man skönja. Sen om det är samma gärningsmän är för tidigt att uttala sig om, säger Marcus Grahn.

■■ Följ nyhetsflödet och få pushnotiser om viktiga händelser från ditt närområde. Ladda ner Sundsvall Tidnings nya app här, till Iphone eller till Android!