Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Andra SSS-stjärnor som lyckats i kortbanemästerskapen

Annons

Linda Olofsson – slog igenom under de första kortbanemästerskapen (25-metersbassäng), som kallades sprint-EM i Gelsenkirchen och Esbo 1991–92, och i det första historiska kortbane-VM:et på Mallorca 1993 blev det brons. Senare bland annat europamästarinna på 50 fritt i lång bana.

Lars Frölander – rankas tillsammans med Gunnar Larsson som Sveriges bäste manlige simmare genom tiderna. Under åren i SSS hann han med mängder med kortbanemästerskap och medaljer med VM-guldet på 100 fjäril i Göteborg 1997 som kronan på verket. Fortfarande igång.

Anna-Karin Kammerling – har nyligen lagt av, men var under tio års tid en trogen deltagare och medaljös på de olika kortbanenmästerskapen. I framför allt EM-sammanhang tycktes hon ett tag omöjlig att besegra på 50 fjäril och det blev också en och annan medalj på både 50 fritt och 100 fjäril.