Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Andra SSS-stjärnor som lyckats i kortbanemästerskapen

Linda Olofsson – slog igenom under de första kortbanemästerskapen (25-metersbassäng), som kallades sprint-EM i Gelsenkirchen och Esbo 1991–92, och i det första historiska kortbane-VM:et på Mallorca 1993 blev det brons. Senare bland annat europamästarinna på 50 fritt i lång bana.

Lars Frölander – rankas tillsammans med Gunnar Larsson som Sveriges bäste manlige simmare genom tiderna. Under åren i SSS hann han med mängder med kortbanemästerskap och medaljer med VM-guldet på 100 fjäril i Göteborg 1997 som kronan på verket. Fortfarande igång.

Anna-Karin Kammerling – har nyligen lagt av, men var under tio års tid en trogen deltagare och medaljös på de olika kortbanenmästerskapen. I framför allt EM-sammanhang tycktes hon ett tag omöjlig att besegra på 50 fjäril och det blev också en och annan medalj på både 50 fritt och 100 fjäril.