Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

André Myhrer parallellvinnare i Oslo – tog åttonde världscupsegern: "Såg oslagbar ut"

Han började med att slå ut lagkamraten Mattias Hargin.
Sedan vann André Myhrer, 34, sin åttonde världscupseger i karriären och den första i parallellslalom.
– Han såg oslagbar ut och det visade han sig vara också, säger SVT:s alpinexpert Tobias Hellman efter tävlingen i Holmenkollen.

Myhrer lottades mot landsmannen Mattias Hargin och båda körde ur i första åket, men eftersom Hargin gjorde det först hade Myhrer 50 hundradelar att gå på till nästa åk och gick sedan vidare.

– Tråkigt att vi får dem mot varandra här direkt, men alla är överens om att den som går vidare har en bra chans på pallen, sade SVT:s alpinexpert Tobias Hellman.

Och han visade sig ha rätt.

Myhrer imponerade hela vägen och tog ledningen med 26 hundradelar efter första åket i finalen mot Michael Matt. I det andra åket åkte österrikaren ur och svensken kunde bärga sin andra pallplats i år. Tysken Linus Strasser blev trea.

– Det känns fantastiskt. Jag visste att det skulle bli väldigt tufft direkt, men om jag bara tog mig förbi Mattias skulle det bli lättare. Jag hade flyt några gånger med käpparna, men är jättenöjd med åkningen och jätteglad att få börja året på det här sättet, säger Myhrer till SVT Sport.

Mattias Hargin var missnöjd med sin insats.

– Jag visste att jag behövde göra en bra start, men blev för het i grinden. Brutalt dåligt, tycker jag. Fan. Jag gör ingen bra match och gav det aldrig chansen, sade han till SVT Sport efteråt.

LÄS OCKSÅ

Norska stjärnan tårögd – hoppar av Tour de Ski: "Jag måste – det går för dåligt här"

Anna Haag tolva i jaktstarten – ohotad Östberg vann: "Det var ett rent helvete"

Hellner bäst av svenskarna när Cologna vann på hemmaplan: "Ett jäkla slit hela tiden"

Svenske landslagsåkaren nära tårar efter svaga resultaten: ”Jag är bara jävligt dålig"

Styrkebesked från Anna Haag i Tour de ski – överlägset bästa svenska