Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Andreas Borgman inför NHL-debuten: "En härlig känsla"

SM-guld och årets rookie i våras.
Natten mot torsdag gör Anderas Borgman debut i NHL.
– Det känns ganska häftigt, säger han till Toronto Maple Leafs Yotube-kanal.

Efter att han imponerat på Torontoledningen under försäsongen tog Andreas Borgman en av de 23 platserna i Torontos trupp inför NHL-premiären mot Winnipeg Jets, för bland annat landsmannen Calle Rosén.

Och nu står det klart att Borgman kommer att debutera i NHL natten mot torsdag när Toronto ställs mot Winnipeg, i Winnipeg.

Under de senaste dagarna har Borgman tränat ihop med Connor Carrick, som spelade drygt 16 minuter per match under förra säsongen för Toronto.

– Det känns ganska häftigt. En härlig känsla. Jag ska bara fortsätta jobba hårt och behålla min plats här, säger Borgman till Maple Leafs Youtube-kanal.

22-årige Borgman, som utsågs till förra årets bäste rookie i SHL, tror att det blir ett snäpp tuffare ute på isen när NHL väl drar igång jämfört med hur det var under försäsongen.

– Det kommer förmodligen att bli mycket tuffare där ute och motståndarna kommer att ta i hårdare på skridskorna. Det gäller att höja sig en nivå, säger Borgman