Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Andreas Sjölander (S) föreslås till topposition inom landstinget

Socialdemokraterna i Västernorrland har gjort sitt val. Härnösandspolitikern Andreas Sjölander föreslås efterträda Linnea Stenklyft (S) som landstingets FPT-nämnds ordförande.
– Folkhälsoarbetet är en av landstingets framgångsfaktorer. Det förebyggande folkhälsoarbetet måste därför vara en viktig del i diskussionen om vilken vård som ska erbjudas, säger Andreas Sjölander i ett pressmeddelande.

Annons

Andreas Sjölander kommer att axla rollen som ordförande för landstingets nämnd för Folkhälsa, primärvårds- och tandvård (FPTN) om Socialdemokraterna får som de vill.

– Landstinget står för inför stora utmaningar, både ekonomiskt och verksamhetsmässigt, där primärvården är central för att vården ska kunna bli kostnadseffektiv med hög kvalitet i Västernorrland säger Andreas Sjölander i ett pressmeddelande.

Andreas Sjölander är i dag ordförande för Härnösands kommunfullmäktige, ett uppdrag som han kommer att behålla.

Tidigare har Andreas suttit i landstingets Hälso- och sjukvårdsnämnd där han är ledamot också i nämndens arbetsutskott.