Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anfall är bästa försvar för SDFF

SDFF:s vårsäsong har väckt hopp om att Sundsvall återigen kan ha ett elitlag på både dam- och herrsidan.
Starka nyförvärv och ett tryggt försvarsspel är en förklaring, men även en samspelt anfallsduo.
– Det var lite knackigt i början, men de två sista matcherna var det riktigt bra, säger Jenny Nordenberg, som stod för sex av duons elva mål i nämnda kamperna.

När säsongen inleddes gjorde SDFF det med fem nyförvärv från seriekonkurrenten Selånger och en hemvändare i Irma Nordmark.

Någon som däremot missade de första matcherna var Jenny Nordenberg då hon opererade sin högra fot i höstas. Den fot hon till vardags skjuter med.

– Jag märkte de första träningarna efter att det gick jättedåligt. Det är fortfarande en lite rörelseinskränkning, men jag känner ingen smärta alls, säger Nordenberg.

Och tur är väl det. Det har trots allt blivit en del skott sedan hon missade de tre inledande omgångarna. Åtta av dem har resulterat i mål.

– Jag ska inte säga att jag är en målgörare egentligen, men vi har tränat väldigt mycket anfallsspel.

Vad gör det för en anfallare?

– Man får väl siktet inställt för målet på något sätt. Det blir mycket skott, inlägg och uppspel.

Och enligt Jenny Nordenberg är det just det offensiva tänket som har legat bakom framgången så långt, nu när man ligger två poäng efter serieledaren med en match mindre spelad.

– Vi har dessutom kunnat spela med mångt och mycket samma lag.

Med endast fyra insläppta mål kan vi kanske dra slutsatsen att anfall är bästa försvar.

Nordenberg är dock inte ensam med att ha gjort åtta mål denna säsong. Hennes anfallspartner Angelica Forsell har gjort lika många.

– Vi har spelat mycket ihop och det har fungerat bättre och bättre. Det var lite knackigt i början, men de två sista matcherna var det riktigt bra.

Kan du beskriva er som duo?

– Hon är en målgörare i första hand som ser målet i alla lägen och är väldigt stark och löpvillig. Jag är mer en snabb djupledslöpare. Även spelförståelsen har blivit bättre och bättre med åren.

Vem av er gör flest mål till slut?

– Jag får nog vara ödmjuk och säga att det blir "Angen".