Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ånge bäst i länet och i Sverigetopp

Kulturskolan i Ånge är bäst i länet och lägger sig på en femteplats för hela landet.

Det är Lärarförbundet som har rankat Sveriges bästa musik- och kulturskolekommuner. Flera av länets övriga kommuner hamnar på den övre halvan av landets 290 kommuner.

– Det är glädjande att så många kommuner i länet satsar på att ge elever tillgång till en kvalificerad musik- och kulturskola. Vi vet att estetisk utveckling hjälper barn och ungdomar att nå sina kunskapsmål i andra ämnen, säger Lärarförbundets ordförande Eva-Lis Sirén.

Lärarförbundet etablerade år 2009 ett årligt pris till Sveriges bästa musik- och kulturskolekommun och där tre kriterier räknades, nämligen resurser som kommunen satsar räknat i kronor per invånare, avgiften som tas ut av eleverna och antalet elever i kommunen som deltar.

Bästa kulturskolekommun i landet blev Bollnäs i Hälsingland. Placeringarna för övriga kommuner i länet är: Kramfors, 6, Sollefteå, 34, Örnsköldsvik 44, Härnösand, 64, Sundsvall 93 och Timrå 175:e plats.