Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ånge blir att räkna med

I 73:e minuten rundade Ica-anställde Oskar Nordlund Tegs målvakt och slog in 4–1 till Ånge.
Sedan satte han pekfingret för munnen.
En gest som visar att Ånge IF menar största allvar med det här division II-äventyret.
Om nu någon hade tvivlat.

Annons

Stabila bakåt, effektiva framåt och arbetsamma i mitten.

Det här var Ånges match och hemmapremiär.

Teg kom i princip ingen vart i försommarvärmen under den klarblåa himlen på Ånge IP.

Detta Teg som har en mängd med spelare som har figurerat högre upp i seriesystemet, detta Teg som i seriepremiären klappade till Selånger med 4–1, detta bollskickliga Teg som lär vara ett lag för den övre halvan i tabellen.

Segern var lika solklar som rättvis.

Britten LLoyd Saxton i målet hade en rätt lugn eftermiddag i målet bakom sina landsmän till mittbackar i Kieron Kenny och Elliot Green.

Visserligen kvitterade gästerna Benny Matssons ledningsmål tämligen omgående efter knappa kvarten, då Said Karmouzi via motlägg och trollerikonster hittade en väg fram i Ånges straffområde.

Ett tillfälligt bakslag som Bennys Boys bara ruskade av sig.

– Teg är ett bollskickligt lag och vi rättade oss lite efter motståndet och föll hem lite. Annars hade de spelat runt oss. Jag tycker att vi var lite vassare och rakare än dem, säger spelande tränaren Benny Matsson.

En analys så god som någon.

Och en taktik som fungerade utmärkt, inte minst när Ånge visade upp en skaplig effektivitet:

I 31:a minuten forcerade centralfältaren Daniel Wallsten in 2–1 från nära håll efter ett mönsteranfall med både direktskarv och precist inlägg.

I 41:a minuten tog irrationelle Faton Buzuku revansch på sig själv när han missade från elva meter och tryckte in returen till 3–1.

I 73:e minuten sög väldige Oskar Nordlund ner en boll i djupet och rundade Jens Holmström i Tegmålet för att därefter pricka in 4–1.

21-åringen som tjänar sitt levebröd på Ica i Fränsta var en av Ånges förgrundsfigurer.

– Jag är nöjd med min insats med tanke på att jag inte kunde vara med i premiären på grund av jobbet och har missat våra fem senaste matcher. Fyra på försäsongen och en i serien då, säger målskytten och tillägger:

– Jag hade ju två bollar i stolpen dessutom.

Den store forwarden, som sadlade om från hockey till fotboll för två år sedan, lär Ånge få nytta av även framöver.

Eller som Matsson uttrycker det:

– Oskar kan vara en skyttekung.

Själv tror Nordlund på sitt Ånge.

– Vi är starka hemma, vi har inte förlorat här på tre år och jag tyckte det kändes bra i dag, säger han samtidigt som han tar emot priset för matchens lirare i Ånge IF av kommunalrådet Sten-Ove Danielsson.

Nordlund tackar och sedan tillägger han:

– Vi kan slå alla lag. Nog kan vi vara med och tampas där uppe i toppen nog.