Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ånge har klarat sig från kris-varsel

Den finansiella krisen har inte slagit lika hårt mot Ånge och det ser bra ut på arbetsmarknaden.
Vi har klarat oss mycket bra. Vi har inte ett enda varsel på grund av finanskrisen säger Håkan Strandell på arbetsförmedlingen.

Varslen duggar tätt över hela landet och prognoser pekar mot att arbetslösheten i landet nästa år kommer att ligga på omkring 150 000 personer.

Men för oss i Ånge kommun ser det mycket bra ut för närvarande. Vi har nyligen haft en genomgång av vårt gemensamma område Ånge/Bräcke. Och där Bräcke ligger betydligt sämre till än vad vi gör i Ånge kommun, säger Håkan Strandell.

En del varsel har kommit till arbetsförmedlingen under hösten.

Men de varslen är inte orsakade av finanskrisen. Varslen har kommit från MKC, (Mediakonverteringscenter) i Fränsta. Det varslet var planerat sedan länge. Det är ett tvåårigt projekt som är på väg att avslutas. Det skulle ha avslutats redan i våras men fortsatte fram till årsskiftet. Och det gäller ett tiotal personer. Jag tror att många av dem redan har skaffat nya jobb.

Det andra varslet gäller Migrationsverkets flyktingförläggning i Ånge.

Det har också varit känt en tid. Och det är inga arbetstillfällen som försvinner. De flyttas till Sundsvall och tre av de som jobbat här i Ånge följer med.

Även om det ännu inte har landat några varsel i Ånge så finns prognoserna att de kan komma under nästa år.

Företagen är redan nu försiktiga och tänker till och avvaktar hur marknaden ska reagera, slutar Håkan Strandell.