Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ånge kabaré tvingas ställa in kvällens premiär – kommunen sätter stopp

Ånge kabaré tvingas hastigt, och olustigt, ställa in kvällens premiär av Ånge köpcentrum. Detta då bygg- och miljökontoret sätter stopp för att Teaterverkstan får användas till teaterverksamhet.
– Ren och skär byråkrati, säger ordförande Leif Edh.

Det är inte bara hanteringen av byggärenden kring asylboenden som väcker känslor i Ånge. Efter i dag så sällar sig också Ånge kabaré och Teaterverkstan till den kritiska skaran. Detta sedan deras lokal har stoppats från att användas för teaterverksamhet.

– De säger att det är fastighetsägaren som ska ansöka om tillstånd för ändrad användning, och där har det skett en miss, det vet vi. Men när vi pratade med dem i går så sa de att de skulle kunna ta beslut direkt om vi kom in med en brandskyddsdokumentation, och det har vi sett till att ha fått gjort, säger ordförande Leif Edh.

Och fram till i eftermiddag så levde hoppet om att lokalen skulle få godkänt, och att kvällens premiär av föreställningen Ånge köpcentrum skulle kunna genomföras som planerat.

– Men tydligen gällde inte löftet vi fick om att man skulle hinna ordna det här om vi fixade fram en brandskyddsdokumentation. Man tvingas helt enkelt ställa in premiären, konstaterar Leif Edh, som har svårt att dölja sina känslor.

– Det här är ren och skär byråkrati. Premiären, ungdomsverksamheten, ja allt måste ställas in, för om vi fortsätter så riskerar vi böter på upp emot 50 000 kronor, säger han.

Att kvällens föreställning inte blir av står helt klart. Däremot finns en förhoppning om att Erikslunds Folkets hus ska kunna utgöra räddningsplanka för resten.

– De som skulle ha gått i kväll kommer att erbjudas nya biljetter till ett annat datum, och jag hoppas vi kan flytta hela produktionen till Erikslund och ha den där efter Företagargalan, men det är inte helt spikat ännu utan någonting som vi gemensamt måste diskutera, slutar Leif Edh.