Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ånge klart för tvåan

Klockan 15.47 lördagen den 28 september 2013 satte domare Robert Johansson pipan till munnen.
Och blåste av matchen.
För första gången i klubbens historia är Ånge IF i division II.

Det var upplagt för dramatik innan avspark i tvålagskampen mellan IFK Östersund och Ånge IF. I potten: en plats i division II.

Och nog märktes det att det var mycket som stod på spel denna småruggiga hösteftermiddag på Kinavallen i Ullånger.

Det gnisslade märkbart om Ånge som annars i höst gått fram som ett gammalt expresslok från fornstora dagar i den gamla järnvägsbygden.

– Det var en lite krampaktig match i dag, kanske lite grand på grund av nervositet, säger veteranen Mattias Thorsell efter matchen där han står utanför omklädningsrummet med guldhatt och spår av konfetti lite varstans över kroppen.

– Men det verkar som att Östersund hade samma problem.

Ja de hade ju det.

När krutröken hade skingrats stod Ånge där som tydliga vinnare efter att ha vunnit sin match mot Höga Kusten med 4–2, samtidigt som jagande Östersund förlorade med 1–0 mot Junsele.

Avancemanget till division II var ett faktum.

– Vi har gjort en jäkligt bra avslutning med en oavgjord och resten vinster under hösten. Det är jäkligt imponerande, säger Thorsell.

Han som spelat flera år i Allsvenskan med GIF Sundsvall och som skulle varva ner. Nu är det helt plötsligt division II som gäller med Ånge IF.

– Det är kul att spela när man får vinna varje helg, då är det lätt att fortsätta, säger 41-årige Thorsell.

– Men nu måste jag kanske börja träna också ...

Inne i omklädningsrummet hos det engelskinfluerade Ånge vrålar någon: "How does it feel to be the best team Ånge ever had?"

Svaret kommer direkt i form av rungande jubel och applåder. Mitt i röran bland segerrusiga spelare står Alagie Sosseh, 27-åringen med allsvenska meriter som hamnade i Ånge där han spelat de fem sista matcherna.

På tilläggstid satte han 4–2-bollen. Målet som definitivt tog upp Ånge i tvåan.

– Mitt mål har hela tiden varit att hjälpa Ånge till division II, det var det jag kom hit för och nu är det gjort. Det har varit riktigt skoj att spela här och det är alltid kul att få vinna en serie, säger han.

För Sossehs del går fotbollsresan nu vidare med nya utmaningar i Norge.

För Ånges del går den också vidare med nya utmaningar.

I division II.