Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ånge kommun krymper på personalsidan

Ånge kommun har bantat ner sin personalstyrka. Dock handlar det den här gången inte om numerär, utan endast om kilon.

Annons

Under ett antal höst- och vinterveckor så har en kost- och viktgrupp varit en del av kommunens friskvårdsarbete. Något som enligt personalchef Lena Laaksonen också har gett resultat.

– Det är ett 50-tal personer som har varit med och tillsammans gått ner 300 kilo, berättar hon.

Satsningen ser hon som ett led i att öka personalens trivsel och välmående, vilket i sin tur förhoppningsvis ska resultera i ett lägre sjuktal för kommunen och dess verksamheter.

– Mår man bra så orkar man ju också mer på jobbet. Arbetsgivaren bjuder därför på den här utbildningen eftersom den är positivt riktad mot förebyggande insatser, och alla anställda har erbjudits att vara med på den här resan, säger Lena Laaksonen.

För själva utbildningen svarar Viktväktarna, vilket enligt personalchefen var det naturliga valet.

Ramavtal finns visserligen med flera lokala friskvårdsaktörer, men när frågan ställdes så var det ingen som kunde erbjuda den helhetslösning som personalchefen ville ha.

– Vi började med de lokala leverantörerna, men det fanns ingen annan än Viktväktarna som svarade på allt, konstaterar hon.