Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ånge kommun sätter stopp för vindkraft på Bäråsen

Sakliga argument väger tyngre än vindkraft. Det är nu bevisat. För i dag meddelar majoritet och opposition i Ånge kommun att man inte kommer tillstyrka projektet Bäråsen.

Mötet med politiker i Hjältanstorp gav resultat. I dag kom nämligen beskedet om att majoritet och opposition enats kring att ta hänsyn till ortsbefolkningens argument och säga nej till den projekterade vindkraftsparken på Bäråsen.

Läs mer: De kämpar för att få bo i en naturlig omgivning

– Det är efter mötet där en stark opinion fanns för att inte bevilja ansökan, och det faktum att flera fastighetsägare skulle få avsevärt sämre närmiljö, som gjort att det finns en samstämmighet mellan blocken i den här frågan, skriver Sten-Ove Danielsson (S), Kjell Grip (KD) och Leif Edh (VFÅ).

Bifogat pressutskicket finns också en skrivelse från Nordisk vindkraft, där de framför att de ville se en bordläggning av ärendet för att få chansen att modifiera planerna och återkomma med en reducerad plan i höst.

– Men vi kan inte se att förutsättningarna ändras tillräckligt mycket för att inställningen från närboende ska förändras på några månader, skriver trion, och meddelar att man inte kommer tillstyrka ansökan när kommunfullmäktige sammanträder på måndag.

Läs också: Positiva till vindkraft på Bäråsen (februari)

Beskedet möttes inte helt oväntat av ett känslostormande glädjerus hos de boende i området.

– Det känns underbart. Hela byn sprudlar, säger en lycklig Annelie Eriksen.

– Man måste tro på det man jobbar för, och det kändes som att politikerna behövde få se förutsättningarna här uppe för att förstå och inse det vi själva redan visste. All heder åt dem för att de lyssnade på oss, säger Annelie Eriksen.

■ ■ För mer nyheter om Ånge, klicka här – och följ ST Ånge på Facebook.