Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ånge kommun vill pausa flyktingmottagandet – "Behöver en andningspaus"

Det finns ingen möjlighet för Ånge kommun att i nuläget stå till tjänst med evakueringsboende för flyktingar.

Det beskedet ger kommunchef Stefan Wallsten på en rak fråga från länsstyrelsen, som han också redovisade för kommunfullmäktige på måndagen.

– Vi har fullt upp med att klara situationen med ensamkommande flyktingbarn och asylboenden, så vi har sagt nej till det just nu, säger kommunchefen.

Han säger också att arbetsbelastningen för personalen som jobbar kring flyktingsituationen har börjat märkas utåt.

– Jag ser på en del av våran personal att det börjar bli tufft, säger Stefan Wallsten, och riktar ett tack till de som arbetar med de här frågorna.

Vid samma möte ville också Kjell Grip (KD) att Ånge kommun skulle ställa sig bakom en skrivelse till styrande på högre nivå.

– Vi behöver få en andningspaus i tillströmningen av migranter så att vi kan göra någonting bra av det här, var budskapet som han ville att kommunens politiker unisont skulle föra fram.

En önskan som så småningom också hörsammades utifrån att innehållet formuleras på ett sätt som alla kan ställa sig bakom. En skrivelse som presidiet får i uppdrag att författa med möjlighet till tjuvkikande från övriga politiker.