Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ånge krossade i jakt på seriesegern

Det blev storseger för Ånge hemma mot Holmsund. 10–1 kan bli resultatet som avgör om laget slår IFK Östersund i treans toppstrid.

– Jag tror inte att de kommer tappa fler poäng, så vi måste ge järnet i varje match, säger spelande tränaren Benny Matsson.

Inför lördagens match låg Ånge tvåa i tabellen på samma poäng som serieledarna från Jämtland, men med fem poängs sämre målskillnad.

En desperat jakt på mål har inletts, och två spelare tycks bli extra viktiga aktörer i denna.

Bradley Grayson stod för fem mål och två assist i lördagens match i Division III mellersta Norrland.

– Man kan konstatera att han var en starkt bidragande orsak till segern. Han fick pris som matchens lirare också, säger Matsson och fortsätter:

– Han gjorde ett mål där han sprang igenom och lobbade över målvakten. Det var kanske lite extra snyggt, men de andra var likvärdiga.

En annan spelare som tränaren framhåller som viktig både i matchen mot Holmsund och i den fortsatta kampen om segrar är Graysons nya anfallskollega.

– Alagie (Sosseh) tillför en ny dimension till vår redan starka offensiv och kan avgöra den här jakten.

Ånge IF–IFK Holmsund 10–1 (5–1)

Mål, Ånge: Bradley Grayson (5), Benny Matsson (2), Jake Wholey, Kieron Kenny, Samuel Turner.

Domare:: Sebastian Nilsson, Sundsvall.

Publik: 310.