Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ånge säger nej till flera bidragssökande

Flera bidragssökande har i dagarna fått ett nej från Ånge kommun.

Bland annat gäller det PRO:s samorganisation i Ånge, som hade hoppats på ett kommunalt stöd om 30 000 kronor. En förhoppning som nu har grusats av kommunstyrelsens arbetsutskott.

I mötesprotokollet konstateras att det är socialnämnden som har hand om frågor rörande pensionärsföreningar, och när de redan sagt nej så kommer inte kommunstyrelsens arbetsutskott agera annorlunda.

Av protokollet framgår också att man är på väg att sjösätta en översyn av gällande bidragsregler, där man bland annat kommer titta på en fördelning i form av riktade bidrag i stället för med utgångspunkt i medlemsantal.

Läs också: "Enda inkomsten som vi hade"

Men det är inte bara PRO som fått nej till äskade medel. Även RSMH Ånge får samma besked, då de precis som samorganisationen sorteras in under socialnämndens verksamhet och redan har fått avslag där.

Läs också: RSMH Ånge efterlyser hjälp

Andra som går lottlösa är Arnold film factory i Sundsvall, som hade hoppats på kommunala pengar till ett filmprojekt, och Ljungaverks vägförening som vill rusta upp Ringvägen.

I det sistnämnda fallet så kan dock pengarna som behövs komma att skjutas till senare i höst. Detta då vägen ingår i en större inventering av kommunens gatunät.

Läs mer: Söker bidrag för vägprojekt