Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ånge siktar högt

För två år sen överlägsen serieseger i fyran.

I fjol trea som nykomling i trean.

I år är siktet inställt på division II – men inte bara det.

– Föreningen vill nå så högt som möjligt, säger tränaren Benny Mattsson.

2011 tog Benny Mattsson över som tränare i Ånge i fyran – och sen dess har det gått i rasande fart. Nollan i förlustkolumnen hölls intakt säsongen igenom och seriesegern var aldrig hotad.

I fjol, som nykomlingar i den södra trean, inledde laget med två förluster på de tre första omgångarna innan segertåget började gå igen i den gamla järnvägsknuten.

Det räckte fram till en slutlig tredjeplats där laget länge hade häng på kvalplatsen. I år är det meningen att nästa steg ska tas, till att börja med.

– Det finns ingenting som tyder på att vi ska bli sämre, det känns också som att vi börjar på en högre nivå i år, säger Benny Mattsson.

Stommen i det relativt unga laget är kvar, ett år äldre och ett år mer erfaret. Och än finns ännu mer utveckling kvar att ta av, menar Mattsson.

– Under premiären i fjol var det otroliga nerver inblandade och vi var helt chanslösa mot Kvarnsveden, som sen också vann hela serien. När vi sen mötte dem igen i sista omgången så var det de som var helt chanslösa. Vi har många unga i laget som hela tiden utvecklas och som absolut inte nått sin topp.

Den här säsongen är målsättningen inte bara att tillhöra toppen utan att ta klivet upp i tvåan. Den här säsongen alltså, men Ånge siktar högre än så.

– Varför ska man nöja sig med det? Vi vill uppåt såklart och det vill föreningen också.

Kvar i laget finns de två skyttekungarna från förra säsongen: Oskar Nordlund och Elliot Kårelind som tillsammans svarade för 42 mål. Bland nyförvärven märks bland annat Andreas Lindqvist, Superligaspelare med Granlo BK, som anslutit från Östavall.

Ny som assisterande tränare är också den gamle profilen inom västrafotbollen, Robert Åström.

– Det har gått fort för oss och jag är inte dummare än att jag förstår att det kommer motgångar. Vi har därför förstärkt på ledarsidan och skaffat en bredare trupp, vi är inte lika skadekänsliga längre, säger Mattsson.