Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ånge Sveriges rockmittpunkt

– Ånge är Sveriges rockmittpunkt. Göteborg ligger närmast Ånge.
Det sade Fredrik Westin, före detta medlem i rockbandet Corroded när landstinget hade samlat till kulturting i två dagar i rockmittpunkten.

Ett 100-tal deltagare från länets kommuner, föreningar och även representanter från Jämtland är samlade i två dagar i Ånge.

Och det var raka besked som de fick höra från Fredrik Westin som var förste föreläsare efter välkomstord av Ånges kommunalråd Sten-Ove Danielsson och Sverker Ågren, ordförande i regionala nämnden.

– Det finns ingen ort som har så bra rockmusik som Ånge. Göteborg är på väg att närma sig, sade Fredrik Westin.

Anledningen till att Ånge ligger så långt fram och skapar så många duktiga musiker är den musikskola som finns.

Dessutom kommer satsningen på Kulturbanken att skapa ännu mer bra musik och fler musiker i Ånge, var Westin övertygad om.

– Dit kan ungdomarna komma och få hjälp och stöd av musiker som ägnat sig åt musik i flera år, sade Fredrik Westin.

Att ge något tillbaka till kommunen och till de som ställt upp när man inte var så etablerad är också viktigt var Fredrik Westins budskap till deltagarna.

– Vi har släppt och kommer också att släppa våra plattor på Shell i Ånge. De ställde upp och sålde våra demoskivor när vi inte var så kända. Så nu ställer vi upp för macken. Det är inte fult att betala för reklam. Och det är inte fult att tjäna pengar på kultur. Man vill leva på det man håller på med.

Corroded och Takida, det andra kända bandet från järnvägsmetropolen, har också alltid framhållit Ånge i sina intervjuer.

– Vi är härifrån och vi vill ge tillbaka till kommunen också, slutade Fredrik Westin som i stället för att stå på scenen Med Corroded numera i stället skriver musik till andra band.

Kristina Mattsson, pratade om sin reportageresa "Landet utanför", Tomas Håkki Eriksson pratade över ämnet The Power of glesbygd under de två dagarna.

Deltagarna besökte även Arne Jones museet på Ålsta folkhögskola i Fränsta, MKC, innan tinget avslutas i dag med Sandro Scocco, ekonom, som talar över ämnet "Är rättvisa förenligt med tillväxt?".