Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ånge utan chans i Sandviken: "Det är som träningsmatcher för oss"

Ånge räckte inte till borta mot seriefavoriten Sandvikens IF.
– Vi har ju inte spelat så många matcher tillsammans som många vet, så missförstå mig rätt, det här var som en träningsmatch för oss, sa tränaren Suat Sari efter 2–0-förlusten.

Annons

Ånge IF tog till de medel man hade för att stå upp så gott det nu gick mot Sandviken. Och man gjorde det riktigt bra under långa stunder.

Visserligen var det Sandviken som förde spelet och vann fullt rättvist, men det finns hopp om fler segrar för Ånge likt vinsten i hemmapremiären mot Strömsberg förra helgen.

– Vi tar med oss mycket positivt från den här matchen. Vi förlorar mot ett lag som är bättre än oss, men vi tror på det vi håller på med och vi kommer bli starka längre fram, menade Suat Sari som bara haft några veckor på sig att börja forma sitt lag.

Han och laget stängde in sig en ganska lång stund i omklädningsrummet efter matchen för att snacka ihop sig kring vad som var bra och vad som måste förbättras.

Att rutinerade Edib Kurtovic kommer bli extremt viktig och nyttig syntes med all tydlighet. När Sandviken hade gjort sitt 2–0-mål på straff vaskade han fram Ånges bästa chans men hemmamålvakten tippade nicken i stolpen och ut.

– Andra halvlek försökte vi hålla i bollen som vi pratat om. Hade vi satt 2–1 där hade det kunna bli jämnt i slutet, funderade Sari.

Det blev nämligen nästan sju minuters tilläggstid eftersom Ioan Evans fick bäras ut på bår i 80:e minuten. Han såg ut att ha fått en smäll mot ryggen. Men det verkade ändå var hyfsat okej efteråt.