Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

117 ungdomar har fått feriepraktik i Ånge kommun

Ånge kommun fortsätter erbjuda feriepraktik till sommarlovslediga ungdomar, vilket i år resulterat i att 117 ungdomar erbjuds en insyn i vuxenvärlden.

Annons

Stefan Wallsten berättade om den feriepraktik för ungdomar som precis rullat i gång.

Det var i samband med måndagens kommunfullmäktige i Ånge som kommunchef Stefan Wallsten informerade om årets satsning på feriepraktik. Det vill säga en chans till sysselsättning för unga som inte lyckats hitta något eget sommarjobb.

– Jag är jätteglad att vi har den här möjligheten till alla våra ungdomar, det är inte alla som har det. Och alla ungdomar som har sökt feriepraktik i år kommer också att få det, säger Stefan Wallsten.

Läs också: Björkbackaskolans elever fick testa ny teknik

Det betyder att 117 ungdomar under en treveckorsperiod kommer att få gå vid sidan av ordinarie anställda. En verksamhet som påbörjades i måndags.

– Det är praktik inom både kommunen och föreningslivet, och det handlar alltså inte om jobb utan man ska gå parallellt med någon. Det är ett sätt för unga att komma in och möta vuxenvärlden och känna på hur det är där, säger Stefan Wallsten.

Läs också: Ånge kommun sponsrar USA-inspirerat nationaldagsfirande

Han berättar också om en idé från Kjell Grip (KD) om att låta några ungdomar få en fördjupad insyn i det kommunala arbetet, att bekanta sig närmare med ungdomsrelaterade undersökningar som LUP och Öckerömodellen, samt också som avslutning komma med idéer och funderingar kring hur man kan göra det bättre att leva och bo i Ånge kommun.

Slutligen nämns också att ersättningen som utgår är 60-65 kronor i timmen.

■ ■ För mer nyheter om Ånge, klicka här – och följ ST Ånge på Facebook.

Mer läsning

Annons