Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alla badplatser inte kommunens ansvar – klagade på fel ställe

Det är inte alltid lätt att veta vem som sköter vad i kommunen. Det har en badgäst med klagomål på Backetjärns badplats blivit varse om.

Annons

Bryggorna i Backetjärn är kommunens ansvar.

En person från Stöde som gästat Backetjärns badplats har skickat in klagomål till kommunen, och menar på att omklädningsrummen är för dåligt skötta.

”Som de såg ut nu verkade det inte som om de var städade under den här veckan, fullt med sand på golv och bänkar samt skräp på golven”, skriver personen i klagomålet.

Läs mer: Nu har vattnet testats – här är läget på Ånges badplatser

Badgästen menar också att det föreligger en olycksrisk med herrarnas omklädningsrum, eftersom farstubron ligger lös och rör sig när man går på den.

Men kommunens fritidsenhet menar att klagomålet hamnat på fel plats. De har inte ansvar för städning av lokalerna vid Backetjärns badplats.

– Det är Midadventure äventyrscamping som arrenderar badplatsen, de har ansvar för städning och skötsel av lokalerna, säger Gunilla Sjögren, fritidsassistent.

Läs mer: Premiär för årets utesimskola i Vojen: "Roligt att se dem utvecklas"

Men personen som skickat in klagomålet har också tipsat om att bryggan med hopptornet vid Backetjärn borde ha en stege så att man kan ta sig upp enkelt. Och bryggorna är det kommunens vaktmästeri som ansvarar för.

– Jag har skickat vidare just det förslaget till Eje Fröberg, han har sköter det. Men han har semester just nu, säger Gunilla Sjögren.

För dig som loggar in: Ta ett dopp – här hittar du Medelpads badplatser

Mer läsning

Annons