Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ånge gick miste om 350 besökare från hela Europa: "Vi fick tyvärr inget svar"

Den här veckan kommer 350 personer från hela Europa till Föne i Ljusdals kommun för ett rollspelsevent. Ett arrangemang som man länge hade hoppats kunna lägga i Ånge.

Annons

Den här veckan så kunde 350 personer från hela Europa ha styrt kosan mot Ånge.

Redan 2014 ställdes nämligen Farmen Games frågan om att få använda sig av Lombäckens crossbana i närheten av gränsen mot Jämtland för sommarens event. En sammankomst som har sin utgångspunkt i lajv och airsoft med fokus på jordens undergång, och som på bara några år har tiodubblat sitt deltagarantal.

Farmen Games ville ordna rollspelsevent med utgångspunkt i lajv och airsoft i Ånge, men fick inte tag på någon lämplig mark. (Bilden är från ett lajv i Dalarna 2011).

Läs också: Orcher invaderade dalaskogarna (2011)

– Men vi fick tyvärr inget svar om att hyra platsen eller någon annan plats i Ånge kommun, så det fick bli Föne i stället, berättar Nils-Petter Löf som ärmed och arrangerar.

I och med årets event, där det under fyra dagar kommer att jagas zombies i en futuristisk fantasivärld, så har två grannkommuner till Ånge – Ljusdal och Bräcke –stått som värdar för eventet.

– Jag har gärna spelen i Ånge, men vi har svårt att hitta platser, säger Nils-Petter Löf, som tror att det i framtiden kommer göras nya försök att fåeventet till västra Medelpad.

– Jag lovar att höra av mig om det blir i Ånge i framtiden, är beskedet han ger via Facebook.

Mer läsning

Annons