Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ånge har agerat rätt i kränkningsfall

Skolorna har gjort det som varit möjligt för att åtgärda och upptäcka kränkningarna mot en elev. Det skriver Erik Lövgren , ordförande i humanistiska nämnden i Ånge och tillförordnade skolchef Mats Öberg i ett yttrande till Skolverket.

Annons
Skolverket har fått svar från rektorerna i Fränsta och Ljungaverk om en anmälan om kränkande behandling av en elev som gått i de två skolorna.
Nu får Skolverket ett kompletterande yttrande av humanistiska nämndens ordförande och skolchefen i kommunen.
I det yttrande skriver de två att det inte kommit in någon rapport varje sig från Ljungaskolan eller Fränstaskolan åren 2003/2004 eller 2004/2005 om det aktuella fallet.
Enligt skolan härrör sig problemen till förhållanden på fritid och inte i undervisningssituationer och kan därför inte överblickas av personalen skriver de två i sitt svar till Skolverket.
De menar också att skolorna har gjort det som varit möjligt för att upptäcka och åtgärda kräkningarna mot den aktuella eleven.
Efter samtal med elevens föräldrar ska Fränstaskolan omorganisera sin klassindelning för att underlätta för eleven att komma tillbaka till skolan. Något som accepterats av både eleven och föräldrar skriver man vidare i sitt svar till Skolverket.

Mer läsning

Annons