Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ånge kommun söker 19 nya undersköterskor – ska vara plats redan första september

Ånge kommun söker 19 undersköterskor till äldreomsorgen i Ånge och Fränsta, en direkt effekt av arbetet med att förbättra arbetsmodellen "Smartare bemanning".

Annons

Ånge kommuns personalchef Lena Laaksonen om behovet av undersköterskor inför försöksperioden med den omgjorda arbetsmodellen

Ånge kommun söker 19 undersköterskor till äldreomsorgen i Ånge och Fränsta, en direkt effekt av arbetet med att förbättra arbetsmodellen "Smartare bemanning".

Det är vid de särskilda boendena Parkbacken och Furubacken som de lediga tjänsteutrymmena finns, och som kommunen nu i dagarna har gått ut med annonsering om.

Och fort ska det gå. Ansökningarna ska vara inlämnade redan nu på måndag, vilket bara är en vecka från att annonsen lades ut.

Enligt Ånge kommuns personalchef Lena Laaksonen så är det en tidsbestämt anställning fram till årsskiftet som erbjuds. Detta för att man under hösten ska kunna testa den nya modell av "Smartare bemanning" som man hoppas ska fungera bättre än den gamla.

– Vi har tagit omtag där då den gamla modellen inte fungerade så bra. Nu ska vi testa ett annat sätt att arbeta, och för att kunna se om det fungerar bättre så måste vi in med de här tjänsterna, förklarar Lena Laaksonen.

Redan första september så är det dags att nyrekryteringarna ska finnas på plats, då det är startdatumet för höstens försöksperiod med den nya arbetsmodellen.

– Vi hoppas att det ska minska stressen så att personalen mår bättre, och vi kommer också utvärdera hur det fungerar under vägen och vid årets slut, säger Lena Laaksonen.

Mer läsning

Annons