Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ånge kommuns kanslichef: "Målen har varit för många och svåra att överblicka"

Målarbetet i Ånge kommun har inte varit optimalt, men kommer att förbättras. Så kan man sammanfatta det yttrande som kanslichef Elin Rapp gjort över den "målinriktade" motionen från Leif Edh (VFÅ).

Annons

Kommunrevisorerna har flera gånger anmärkt på svårigheten att då en samlad bedömning av måluppfyllelsen i Ånge kommuns årsredovisningar. En åsikt som Vår framtid delar, och som vid årsskiftet utmynnade i en motion från oppositionsledare Leif Edh med förslag på förbättringar.

Läs mer: Vår framtid vill se bättre målarbete i Ånge kommun

Den motionen har nu passerat via bland annat Ånge kommuns kanslichef Elin Rapp, som berättar att ett arbete redan är i gång.

Elin Rapp, kanslichef i Ånge kommun.

Bland annat skriver hon att budgetdokumentet i år får en rejäl förändring då det ges mer utrymme åt beskrivande text och förtydliganden om vad målen egentligen innebär.

– Den modell som använts hittills med små bubblor kommer att finnas kvar som en sorts sammanfattning, men det kommer säkert att bli lättare att tolka innebörden av satta mål när det ges utrymme att förtydliga sig i budgetdokumentet, skriver Elin Rapp.

En annan brist som ska arbetas bort är antalet mål som kommunen har.

– De har varit många och svåra att överblicka, men i och med en tydligare styrning i utformningen av planer och policys så kommer troligen detta problem att minska allt eftersom, tror Elin Rapp.

Yttrandet avslutas med att berätta om ett planerat arbete hösten 2016, då förvaltningen ska strukturera upp styrdokumenten enligt rekommendation från kommunrevisorerna.

Läs mer: Lovar åtgärder efter kommunrevisorernas granskning

– Stöd och utbildning i målstyrningsprocessen ska vara en del av det löpande arbete framåt, meddelar Elin Rapp.

Mer läsning

Annons