Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ånge kommuns sociala medier topplistas: ”Vi har ganska många följare”

Strax över 700 följare är inte särskilt mycket, kan tyckas. Men det räcker för att placera Ånge kommun på topp 20 över flest följare på Instagram, sett till invånarantal.

Annons

Ånge kommun har strax över 700 följare på Instagram, vilket inte är särskilt mycket om man jämför med till exempel Stockholms nästan 85 000 följare. Men om man slår det på antalet boende i kommunen hamnar Ånge på topp 20 över flest följare i Sverige.

– Vi har ganska många följare, om man tittar på storleken på kommunen, säger Kristina Kamsten, informatör vid Ånge Kommun.

Kommunens instagram-konto hamnar på Topp 20, sett till antalet anställda.

Det är företaget Placebrander som gjort en topplista över de 20 kommuner i Sverige med flest följare på Instagram, sett till hur många invånare de har. Ånge kommuns konto får en 16 plats.

–Kontot vandrar mellan olika medarbetare varje vecka, vi vill visa hur bred verksamhet en kommun har. För varje ny person så får vi också nya följare, från deras kretsar, säger Kristina Kamsten.

Läs mer: Västernorrlänning har tagit över Sveriges konto på Instagram: "Känns jättespännande och roligt"

Kommunens anställda får själva anmäla sig om de vill vara med.

– De som publicerar åt oss måste vilja det. Det gäller både de som tar bilder, och de som är med på bilderna, man borde alltid fråga om det är okej att lägga upp en bild på dem, säger Kristina Kamsten.

Ånge kommuns konto vandrar mellan flera anställda.

Att alla som lägger ut på Instagram-kontot är frivilliga tror Kristina gör publiceringarna bättre.

– Jag tror att det blir intressantare om de som publicerar verkligen vill göra det. Sedan ska det inte inkräkta på det vanliga arbetet, det är inte tanken, säger Kristina Kamsten.

Ibland kan det vara ganska hård ton på internet, men det är något som Ånge kommun verkar ha blivit skonade från.

– Vi har god stämning på våra sidor. Vi får frågor som vi svarar på så gott vi kan, men det är sällan det blir diskussion på våra sociala medier.

Mer läsning

Annons