Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ångefamilj nekas skolskjuts – hänvisas till buss som går åt "fel" håll

En familj utanför Ånge har fått avslag av Förvaltningsrätten på sin klagan gällande skolskjutsar. Det föräldrarna invänder mot är att barnen hänvisas till en buss som går åt "fel" håll.

Annons

Enligt humanistiska nämndens bedömning kan barnen åka via Ånge för att ta sig till skolan. En skola som i det här fallet är Kordelia i Erikslund, 1,5 mil från Ånge.

En familj utanför Ånge får inget gehör för sina argument gällande skolskjutar.

För familjen innebär det att barnen först bussas åt fel håll, vilket de anser vara orimligt och därför också har överklagat saken till Förvaltningsrätten.

Läs också: Tioåring har över 3 km till skolan – nekas buss

Det de yrkar på är att kommunen ordnar annan transport, vilket man fått en prisuppgift på skulle innebära en merkostnad på 10 000 kronor. Man pekar också på att busshållplatsen ligger på en plats som innebär en längre promenad längs E 14.

Enligt familjen så har man upplevt problem med att få tag på någon ansvarig på kommunen att prata med, och man påtalar också brister i dokumentation varför samma argument fått framföras flera gånger. Slutligen pekar man också på domslut i liknande fall från Kammarrätten som man tycker styrker deras sak.

Läs också: Skolskjutsarna blir dyrare 2016 – tufft besked för Ånge kommun

Ånge kommun står dock fast vid att man endast är skyldig att stå för skolskjuts till anvisad skola, i det här fallet den i Ånge, och att man utgått från befintliga turlistor när man lagt pusslet för familjens barn. Man har också hittat en lösning för hemtransport som innebär att barnen får åka skoltaxi hem.

Förvaltningsrätten meddelar också att man endast kan pröva lagligheten i kommunens beslut, vilket i det här fallet inte resulterar i någon ändring av kommunens beslut.

■ ■ För mer nyheter om Ånge, klicka här – och följ ST Ånge på Facebook.

Mer läsning

Annons