Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Annorlunda cykellopp susade genom Ånge - stannade för lunch på Tallbacken

Ett 70 mil långt cykellopp susade fram under fredagen genom Ånge. Över 100 deltagare cyklar från Åre till Stockholm, för välgörenhet och miljön.

Annons

Cycle for change är ett fyra dagar långt cykellopp från Åre till Stockholm. Under fredagen tog sig deltagarna genom Ånge kommun, och stannade för lunch på Tallbacken.

SJ Cycling team, först till Tallbacken.

– Det började med en vadslagning när några satt i Åre och funderade på om det gick att cykla därifrån till Stockholm. Det här är ett lopp som går i det tänket, säger Beba Klinta från Boon Edam som arrangerar loppet.

Första gången, som mest var ett test, var det bara tre eller fyra deltagare. Förra året deltog 70 personer, och i år är de 110 stycken. Beba Klinta tror att loppet egentligen kan bli hur stort som helst.

– Alla pengarna går till välgörenhet. Vi vill uppmärksamma att vi måste tänka på hållbarhet och ta hand om naturen, säger Beba Klinta.

Läs mer: Problem för Sundsvall Classics – vasst grus utlagt på sträckan bara dagar innan cykelloppet: "Går inte att cykla på"

Lunchpausen på Tallbacken, som var beräknad till ungefär en halvtimme, sponsrades av SJ Servicecenter i Ånge.

– Vi är väldigt tacksamma över stoppet här, det blir en bra paus på den längsta etappen, säger Beba Klinta.

De något blöta deltagarna högg in i lunchen.

Det första laget att rulla in till SJs lunch på Tallbacken var, lämpligt nog, SJ Cycling team.

– Alla är mentalt förberedda, och vi har sovit gott i natt. Men vi tar det fösiktigt på den här etappen, säger Tomek Jansson som är lagledare för SJ Cycling team.

Läs mer: Hemvändarafton på Tallbacken – vill stödja Barncancerfonden

Sträckan Östersund till Järvsö är 225 kilometer lång, och rör sig på en hel del vältrafikerade vägar.

– Vi har kört mycket på E14, men det har varit en lugn förmiddag. Trafikanterna är snälla och det finns bra vägrenar, men vi tar det försiktigt och sätter säkerheten främst, säger Tomek Jansson.

Stanley Securitys lag är nästan 20 deltagare.

SJ Cycling team har tio deltagare i sitt lag, som är ett friskvårdprojekt från SJ. Det är andra året de deltar, och Tomek menar att man måste tänka annorlunda med ett lopp som går under flera dagar.

– Man måste samarbeta och disponera sin energi på ett annat sätt, men det har gått bra, säger han.

Mer läsning

Annons