Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anstalten klar för att ta emot flyktingar

/
  • I måndags meddelade bygg- och miljökontoret att Kriminalvårdens gamla anstalt i Viskan nu får tas i bruk som tillfälligt asylboende.

I måndags meddelade bygg- och miljökontoret att Kriminalvårdens gamla anstalt i Viskan nu får tas i bruk som tillfälligt asylboende.

Annons

Nu kan mottagandet av asylsökande påbörjas i Viskan. I måndags så gav nämligen bygg- och miljökontoret det slutbesked som krävs för att inflyttningen får påbörjas.

– Det stämmer. De har gjort en del åtgärder som gör att de nu uppfyller verksamhetsklass fyra vilket betyder att de kan börja flytta in, säger Eva-Lisa Westin, byggnadsinspektör på Ånge kommun.

Läs också: Anstalten blir tillfälligt flyktingboende

Mer exakt när det blir har hon däremot inget svar på. Inte heller hur många asylsökande som ska inhysas innanför den före detta anstaltens väggar.

– Det är Migrationsverket som bestämmer när de börjar flytta in, och jag har ingen exakt siffra på hur många platser man kommer att ha där, säger Eva-Lisa Westin.

Läs också: Missnöje med Migrationsverket

Etableringen av alla nya asylboenden i kommunen har också resulterat i att bygg- och miljökontoret tagit fram ett dokument med riktlinjer för hur hälsoskyddet ska bedrivas på de tillfälliga boendena.

Syftet med det är att i ett tidigt skede klargöra för Migrationsverket och de företag som de väljer att tecknar avtal med, vilka hälsoskyddskrav som ställs på ett asylboende i Ånge kommun.

Mer läsning

Annons