Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Är i bedrövligt skick"

/
  • Vägen längs Byforsen håller på att växa igen och förfalla, menar en återkommande besökare.

Området runt Vikbron skulle behöva en ordentlig upprustning. Det menar en återkommande besökare av platsen som reagerat över ett påbörjande förfall.

Annons

Friluftsområdet runt Vikbron framhålls av många som ett av kommunens vackraste. En visuell njutning som enligt många i år har fördunklats av att områdets vägnät och rastplatser håller på att växa igen.

Eller som en återkommande besökare skriver i ett mejl till Ånge kommun:

– Vägen håller på att växa igen både från sidorna och i mitten. Rastborden är överväxta med sly och ogräs. Gräset är oklippt vid rastplatsen på Byforsens södra sida. Den lilla miniatyrbron behöver målas, liksom stora bron...

Så fortsätter mejlet i ytterligare några rader innan listan är till ända. Därefter övergår det i en mer vädjande ton om att rusta upp området innan det är för sent.

– Massor av tid och pengar är nedlagt för att ställa i ordning. Nu är framför allt södra sidan i bedrövligt skick, vilket är mycket synd på en så fin naturupplevelse, skriver mejlskrivaren.

Enligt fritidskontorets Eje Fröberg så är det dock inte kommunen som ansvarar för skötseln utan intresseföreningarna i området.

– Vi har ingenting med det där att göra, säger han.

Något bidrag för skötsel utgår heller inte från kommunen, enligt Eje Fröberg.

Mer läsning

Annons